Vandaag verlaten we Tornado Alley zonder er last van te hebben gehad. Op het nieuws zien we dat het rond Oklahoma City erg slecht weer is en dat er verschillende tornado’s zijn geweest. Het lijkt er op dat wij erg veel geluk hebben gehad met het weer.
Het ontbijt in Colby was erg eenvoudig dus willen we onderweg bij een Cracker Barrel ontbijten, maar die komen we niet tegen. We rijden daarom door tot we in het plaatsje Nederland zijn in de bergen van Colorado. Zoals voorspeld regent het hier regelmatig maar af en toe is het even droog. Na (alweer) een lekkere lunch rijden we het laatste stuk door de bergen naar Estes Park.
Het was eigenlijk de bedoeling om onderweg nog een korte trail te lopen naar een waterval maar omdat het al een tijdje weer behoorlijk regent slaan we dat over en rijden door naar het hotel. Omdat we nu in een andere tijdzone zijn is het een uur vroeger en besluiten we om de middag in het hotel door te brengen.
Vrij snel na aankomst klaart het echter op en gaat zelfs de zon nog even schijnen. Hier maken we gelijk gebruik van en rijden terug naar de trail. We parkeren de auto en beginnen te lopen door black bear country. De waterval halen we niet want de lucht begint weer donkerder te worden en we horen onweer in de verte. Daarom gaan we maar weer teug naar het hotel.