Maandag 19 mei 2008 – Plimoth Plantation, MA

PICT0209

US080559PICT0201Volgens de planning zou het vandaag een drukke dag worden. Het is de bedoeling dat we Plimoth Plantation, Salem en Marblehead bezoeken en ook nog zo’n twee en een half uur moeten rijden. we verlaten Hyannis echter anderhalf uur later dan gepland om 10:00 uur.

Als eerste gaan we naar Plimoth Plantation, een dorpje zoals dat er uit zag toen een groep kolonisten hier ging wonen in 1627. Het leuke is dat ook de kolonisten zelf aanwezig zijn. Dit zijn mensen in kleding van die tijd en die zich bezig houden met de dagelijkse dingen zoals dat destijds ging. Als je met deze mensen praat geven ze antwoord alsof we echt in de 17e eeuw leven. Als je bijvoorbeeld iets vraagt over een telefoon dan hebben ze geen idee waar je het over hebt. Vraag je iets over de overtocht uit Engeland dan geven ze antwoord alsof ze dit zelf enkele jaren geleden meegemaakt hebben. Erg leuk! Even buiten het dorp is ook een woning van een indianenfamilie met indianen die je ook vragen kunt stellen.

divider

US080565Na het dorpje rijden we een stukje verder naar Plymouth waar een replica van de Mayflower ligt, het schip waarmee de kolonisten in Amerika aankwamen. Het is moeilijk voor te stellen dat in dit kleine schip meer dan 100 mensen twee maanden over de oceaan gevaren hebben.

Aan het begin van de middag rijden we naar Salem. Deze plaats is groter dan we verwacht hadden en omdat de bezienswaardigheden niet goed staan aangegeven rijden we eerst een paar keer verkeerd voordat we het Visitor Center en een parkeerplaats vinden. Omdat het inmiddels al na vieren is hebben we niet veel zin meer om musea te bezoeken. Ook het plaatsje zelf valt een beetje tegen, dus na ergens koffie gedronken te hebben gaan we weer op pad. Het is al vrij laat en we moeten nog een uur rijden, dus besluiten we om Marblehead maar over te slaan. Als we bij het hotel aankomen zijn we alletwee moe, dus halen we iets bij McDonalds en eten dat op de hotelkamer op.