Zondag 18 mei 2008 – Cape Cod, MA

US080520

M2U00415_0001We moeten vandaag vroeg op pad, maar er gaat iets mis met de wekker en bijna verslapen we ons. Gelukkig wordt Marion nog op tijd wakker en om 8:15 uur rijden we met schitterend weer richting Provincetown waar we een walvistocht gaan maken.

We varen onder een strakblauwe lucht naar Stellwagen Bank, waar walvissen vaak komen om te eten. We hebben erg veel geluk en zien veel walvissen. Het is wel moeilijk fotograferen en filmen omdat het schip beweegt en je van tevoren niet weet waar een walvis boven water komt.

divider

PICT0194Na de boottocht lopen we rond door Provincetown en lunchen in een restaurant met clam chowder en een vis-sandwich. Dan rijden we naar het Visitor Center om te kijken wat we nog meer op Cape Cod kunnen doen.

De eerste stop na het Visitor Center is de vuurtoren van Cape Cod. Vervolgens lopen we nog twee trails, eentje naar een uitkijkpunt langs de kust en de andere door een bos en langs een moeras. De natuur op Cape Cod is erg mooi. Nadat we de tweede trail gelopen hebben is het bijna 18:00 uur en begint het licht te regenen, dus rijden we terug naar het hotel en eten een lekkere seafood schotel in een restaurant in downtown Hyannis.

US080535