Vrijdag 16 mei 2008 – New York, NY

US080500

Als we ’s ochtends opstaan regent het buiten behoorlijk. De vooruitzichten zijn vandaag niet best en we besluiten rustig aan te doen. Om 11:00 uur verlaten we Philadelphia en anderhalf uur later komen we aan bij het hotel aan de Hudson River met aan de overkant de wolkenkrabbers van Manhattan. Omdat we al een paar keer in New York zijn geweest waren we deze keer van plan om alleen Central Park, Grand Central Station en een comedyclub te bezoeken.

Vanwege de regen slaan we Central Park over en kijken wat tv in het hotel. Tegen het einde van de middag gaan we met de metro naar downtown Manhattan en lopen naar Grand Central Station. Daar eten we een bord clam chowder in de Oyster Bar, een historisch restaurant cq. bar. Dan nemen we een taxi naar de Comedy Cellar in Greenwich Village. Hier eten en drinken we wat tijdens optredens van verschillende stand-up comedians. Iedereen zit vrij dicht op elkaar, maar we zitten vlak bij het podium en de comedians zijn erg leuk. Na afloop gaan we weer terug naar het hotel.

Omdat er in de Comedy Cellar niet gefotografeerd mocht worden en het verder de hele dag geregend heeft zijn er van deze dag geen foto’s. De foto bovenaan deze pagina is de volgende ochtend naast het hotel genomen.