Woensdag 14 mei 2008 – Philadelphia, PA

US080443

US080456Na een kop koffie en een broodje verlaten we Washington en gaan op weg naar Philadelphia. De rit duurt twee en een half uur en dan zijn we midden in het historische centrum van Philadelphia. Als eerste gaan we even langs het visitor center waar we kaartjes halen om later Independance Hall in te mogen. Dan brengen we een bezoekje aan Liberty Bell, een belangrijk symbool van de Amerikaanse vrijheid.

US080446We lopen verder om te lunchen in een tentje waar Erwin 8 jaar geleden ook geluncht heeft. Het ziet er van binnen nog precies hetzelfde uit. Een stukje verderop in de straat is een museum over Benjamin Franklin. We kijken hier wat rond en bekijken een interessante film over zijn leven. Omdat het bijna tijd is voor het bezoek aan Independance Hall lopen we daar alvast heen en na even wachten kunnen we de kamer zien waar de onafhankelijkheidsverklaring is getekend en de grondwet is opgesteld.

Als laatste willen we de begraafplaats bezoeken waar Benjamin Franklin begraven ligt, maar die is helaas al gesloten dus kunnen we het graf alleen vanaf de straat zien. We besluiten om niet meer naar downtown Philadelphia te gaan en rijden naar het hotel even buiten de stad en eten vlakbij in de Cracker Barrel.