Dinsdag 13 mei 2008 – Washington, DC

PICT0118

US080358Gelukkig bleek de weersverwachting te kloppen, vandaag is het droog! Een mooie blauwe lucht en ongeveer 25 graden. We ontbijten weer op Union Station en lopen nog even snel langs de Supreme Court om foto’s te maken. Dan lopen we verder langs “The Mall”, een lange strook park waar de meeste musea en monumenten omheen liggen. In het midden staat Washington Monument, een grote pilaar.

We lopen verder langs het World War II Memorial naar het Lincoln Memorial. Dit is een groot gebouw met allemaal zuilen waar binnen een heel groot beeld van Abraham Lincoln staat. Op de trappen die naar het memorial leiden heeft Martin Luther King ooit zijn bekende “I have a dream” toespraak gehouden.

divider

PICT0121We gaan verder via het Korean War Memorial naar Arlington Cemetery, de grote en bekende militaire begraafplaats waar o.a. president J.F. Kennedy en zijn vrouw begraven liggen met bij het graf de eeuwig brandende vlam. Langs de vele graven lopen we naar de tombe van de onbekende soldaat, waar ieder half uur de ceremonie van het wisselen van de wacht te zien is. We zijn precies op tijd om het begin van de ceremonie te zien, maar blijven na afloop nog even wachten om alles van een betere plek te kunnen filmen.

divider

PICT0130Als we de ceremonie voor de tweede keer gezien hebben en weer weg willen gaan, merken we dat er nogal wat “Honor Guards” en beveiliging rond loopt. Als we vragen wat er aan de hand is blijkt dat over een half uurtje de staatssecretaris van Defensie uit Nederland een krans komt leggen. Hier blijven we natuurlijk nog even op wachten en zijn dan getuige van een hele bijzondere ceremonie met alle verschillende onderdelen van het leger, kanonschoten en het Nederlandse en Amerikaanse volkslied.

PICT0125

divider

Na deze unieke ervaring lopen we terug naar The Mall en drinken daar iets. Het is inmiddels al tegen het einde van de middag, dus we gaan vrij snel verder naar het Vietnam Memorial, een lange muur met alle namen van de Amerikaanse slachtoffers uit de Vietnam oorlog.

US080415

divider

PICT0134US080403Vervolgens gaan we verder naar het Witte Huis, dat we zowel van de voor- als achterkant bekijken. We zijn inmiddels erg moe van al het lopen en gaan richting het hotel. Dan komen we bij een afgezette straat waar het wemelt van de politieagenten uit alle verschillende staten van Amerika. Het blijkt dat het nationale politieweek is en vandaag verzamelen agenten zich in Washington om collega’s te herdenken die tijdens hun werk gestorven zijn. Er zijn veel politiemotoren en we zien nog net het laatste stukje van een optreden van een muziekkorps, bestaande uit agenten.

Uiteindelijk gaan we naar het hotel waar we de kaas opeten die Marion bij de Amish gekregen heeft. ’s Avonds zijn er naast het hotel nog een aantal agenten die wat drinken en muziek maken. Hier gaan we nog even naar kijken voordat we doodmoe in slaap vallen.

US080440