Maandag 12 mei 2008 – Regen in Washington

US080309

Regen, regen, regen. Sinds gisteren is het niet meer droog geweest en volgens het weerbericht zal het vandaag ook niet meer droog worden. In de omgeving van Washington is zelfs sprake van overstromingen. De verwachting is dat het morgen een stuk beter zal zijn, dus we besluiten om de uitgebreide tour een dag uit te stellen en vandaag zo veel mogelijk overdekte dingen te bezoeken.

divider

US080304We lenen een grote paraplu bij het hotel en lopen een klein stukje naar Union Station. Dit is een heel groot en mooi station met allemaal winkeltjes en eettentjes. Hier lopen we wat rond en ontbijten bij een van de tentjes. Dan gaan we verder naar de Supreme Court. In de rechtszaal krijgen we uitleg over de werkzaamheden van de hoogste rechtbank van de Verenigde Staten. De foto bovenaan deze pagina van de Supreme Court is overigens een dag later genomen, zonder regen.

divider

PICT0106Het plan was om na de Supreme Court naar het Capitool te gaan, maar daar staan lange rijen (buiten) en daar hebben we met dit weer geen zin in. We lopen door naar de National Gallery of Art, een van de Smithsonian museums die allemaal gratis te bezoeken zijn. In dit museum hangen ook schilderijen van o.a. Van Gogh en Rembrandt.

Als we genoeg kunst hebben gezien lopen we nog een stukje verder, maar bij de National Archives staat buiten weer een lange rij en het Museum of American History is gesloten, dus lopen we terug naar Union Station waar we in de foodcourt lekker Indiaas eten. De avond brengen we door in het hotel en kijken wat tv.