Zaterdag 10 mei 2008 – Berlin, OH (Amish)

US080282

Het plan is om de “Amish Country Byway” te rijden en onderweg te kijken waar we willen stoppen. De eerste stop is in Sugarcreek. We gaan hier naar een Amish supermarkt en Marion koopt hier wat kaas.¬†Buiten zien we enkele koetsen met paarden en ook binnen lopen verschillende Amish, die duidelijk te herkennen zijn aan hun kleding.

divider

PICT0103 We rijden verder en komen even verderop langs een hele grote Flea Market, waar Marion natuurlijk even wil rondkijken. De vlooienmarkt heeft op enkele kraampjes na niet zo veel met de Amish te maken en na ongeveer een uur rijden we verder naar Berlin, het centrum van het Amish gebied. Dit is erg toeristisch en behalve een paar verkopers is er van de “echte” Amish weinig te zien. We nemen een kijkje in een antiekmarkt en dat is erg leuk. Ze hebben erg veel oude spullen en Erwin koopt enkele Amerikaanse munten uit de 19e eeuw.

divider

PICT0105We rijden daarna nog een stukje verder de byway afen het landschap is schitterend. Van Amish is echter weinig meer te zien dus besluiten we om terug te gaan naar het hotel en daar nog wat te drinken. ’s Avonds eten we in een Zwitsers / Amish restaurant. Hier zitten ook enkele Amish families te eten.