Woensdag 7 mei 2008 – Holland, MI

US080167

PICT0079Na twee mooie, zonnige dagen in Chicago begon de dag vandaag zoals voorspeld met veel regen. Dat vinden we echter niet zo erg, want na het ontbijt staat een rit van zo’n drie uur gepland. De snelweg naar Chicago is erg druk en we doen er meer dan een uur over om voorbij het centrum te komen. Na het centrum wordt het rustiger op de weg en kunnen we door rijden. Door de regen is het zicht op de weg niet al te best maar de rit verloopt voorspoedig. Mede door een uur tijdsverschil komen we even na 13:00 uur aan in het plaatsje Holland. Dit plaatsje is in 1847 gesticht door Nederlanders en daar wordt nu nog veel van in ere gehouden.

divider

PICT0082Na aankomst blijkt dat we dubbel geluk hebben: het is opgehouden met regenen en er blijkt precies vandaag een Tulip Festival te zijn. We zien nog net het einde van een klompendans en na een half uurtje begint er een optocht van een heleboel muziekbands van verschillende scholen uit de omgeving. Hier blijven we een hele tijd staan kijken en drinken daarna nog een kop koffie.

divider

US080180We lopen nog wat rond door het plaatsje en gaan rond 16:00 uur weer de weg op voor de tweede lange rit van vandaag, zo’n 300 kilometer naar Port Huron. Gelukkig blijft het verder droog en dat is een stuk makkelijker rijden. Iets na 19:00 uur bereiken we onze bestemming van vandaag en kan Marion van een glaasje wijn genieten die ze bij de liquor store haalt.