Maandag 5 mei 2008 – Chicago, IL

Chicago

UitzichtWe staan om 6:00 uur op want vandaag wordt gelijk een drukke dag. Na het douchen en aankleden gaan we ontbijten. Het ontbijtbuffet is erg lekker met gebakken ei en bacon. Om ongeveer 8:30 vertrekken we met de auto naar downtown Chicago. Dankzij de vooraf geprinte routebeschrijving is de parkeergarage snel gevonden en gaan we te voet verder naar de Sears Tower. Daar gaan we naar de 103e verdieping voor een schitterend uitzicht over Chicago en omgeving. Gelukkig is het mooi weer!

divider

US080062Na de Sears Tower lopen we via “The Loop” (het business district dat zo genoemd wordt omdat de metro er een rondje omheen rijdt) terug en gaan naar Grant Park om Buckingham Fountain (bekend van de intro van de tv-serie “Married with Children”) te bekijken. Na de fontein lopen we door naar Millennium Park met o.a. de bekende kunstwerken “Cloud Gate” (een soort stalen bol waarin de skyline en wolken reflecteren) en “The Crown Fountain”, een fontein waarop verschillende gezichten van inwoners van Chicago te zien zijn en waarbij het water uit de mond van het gezicht stroomt.

US080044

divider

US080084We lopen verder via Michigan Avenue en steken de Chicago River over. De Magnificent Mile laten we nog even links liggen en lopen naar Navy Pier waar we een boottochtje over het meer zullen maken. Omdat we iets te vroeg zijn lopen we eerst nog wat rond over de pier. Om 15:00 vertrekt de boot en vanaf het meer hebben we een mooi uitzicht over de skyline van Chicago.

Na een half uurtje stappen we weer aan wal en gaan wat drinken bij een tentje op de pier. Dan lopen we terug naar de Magnificent Mile en lopen deze uit tot de Watertower Place, een vrij luxe winkelcentrum. Hier koopt Erwin bij Macy’s een paar leren schoenen omdat we anders het restaurant vanavond niet in mogen. Marion kijkt nog wat rond en tegen 18:30 gaan we op een bankje zitten om de tijd te doden. We hebben namelijk om 19:30 gereserveerd in “The Signature Room”, een restaurant op de 95e verdieping van de Hancock Tower. We willen hier niet een uur te vroeg aankomen, omdat we het uitzicht vanuit het restaurant ook willen zien als het donker is.

divider

US080119Om 19:00 gaan we toch maar vast naar het restaurant en gelukkig kunnen we een tafeltje aan het raam krijgen. Het uitzicht is echt schitterend en ook het eten is heel erg lekker. Als we klaar zijn met eten is het inmiddels helemaal donker dus hebben we ook een heel mooi uitzicht over Chicago in het donker met alle lichtjes aan.

US080140Hoewel we inmiddels erg moe zijn lopen we na het eten toch nog even terug naar Buckingham Fountain, want ’s avonds is de fontein mooi verlicht. Uiteindelijk stappen we even na 22:00 uur weer in de auto om terug te gaan naar het hotel. Hoewel ons geadviseerd was om met het openbaar vervoer te reizen, zijn we blij dat we toch met de auto zijn gegaan. Nu kunnen we gelijk terug naar het hotel en parkeren kostte voor de hele dag maar 17 dollar. In het hotel vallen we vrij snel in slaap.