Zondag 13 mei 2007 – De kust van Oregon

We verlaten Portland en gaan op weg naar de kust van Oregon aan de Grote Oceaan. Na een leuke rit over B-wegen en via enkele stadjes komen we aan bij de kust. Hier gaan we eerst naar een park waar een oude vuurtoren staat in een mooie omgeving. We dalen ook even af naar het “strand”, dat bestaat uit grote stenen van zo’n 10 centimeter.

We rijden verder en stoppen even later nog even in een klein vissersplaatsje waar we kort rondkijken en een soort informatiecentrum over walvissen bezoeken. Dan gaan we naar een wat luxer restaurant om te lunchen. Deze lunch is op rekening van Ton als cadeautje voor de verjaardag van Marion. We zitten aan een tafeltje aan het raam met uitzicht over de oceaan. Het eten is erg lekker, gebakken aardappelen met stukjes zalm en gepocheerd ei. We sluiten af met een heerlijk dessert.

Na de lunch rijden we naar de Sea Lion Caves waar je met een lift kunt afdalen in een grot aan de oceaan waarin zich zeeleeuwen bevinden. Dan verlaten we de kust en rijden, weer door een mooie bosrijke omgeving, naar onze overnachtingsplaats van vandaag: Roseburg.