Maandag 7 mei 2007 – Een voorproefje van Yellowstone

Van Buffalo gaan we op weg naar West Yellowstone, een klein plaatsje dat tegen de westelijke ingang van Yellowstone National Park aan ligt. We rijden hier naar toe via de staat Montana, omdat we dan op de interstate kunnen blijven en dat gaat een stuk sneller dan via de kortere weg over de highway en kleinere wegen.

Het was de bedoeling dat we langs het park naar West Yellowstone zouden rijden en pas de volgende dag het park zouden bezoeken, maar de reis gaat erg voorspoedig en we besluiten om al eerder van de interstate af te gaan en via de noordelijke ingang door het park naar het hotel te rijden.

Gelijk na de ingang zien we al een hert langs de kant van de weg staan grazen. We rijden door tot het visitor center. Hier vragen we informatie over wat we allemaal kunnen doen in 1 dag, want het park is te groot om alles te kunnen zien. Na het visitor center rijden we door de mooie natuur van het park verder richting West Yellowstone.

Vlak na het visitor center zien we al stomend water van de rotsen af komen. De rotsen hebben mooie kleuren waardoor het er erg mooi uit ziet. Even verderop rijden we via een klein zijweggetje langs meer van dit soort mooie rotsen.

Omdat we in dit gedeelte van het park de volgende dag niet meer terug zullen komen nemen we nu alvast een kijkje bij Norris Geyser Basin als voorproefje. Hier zien we twee geisers waar onophoudelijk een grote wolk stoom uit komt. Er loopt een pad van houten planken door dit gebied en wij volgen dit. We lopen langs verschillende poelen met mooie kleuren en bij sommige zie je het water koken. Dit belooft al wat voor wat we morgen te zien krijgen! We kunnen het pad ook nog een andere kant op volgen, maar het wordt al laat in de middag en we moeten nog een aardig stuk rijden dus gaan we weer verder.

Onderweg komen we nog wat bizons tegen met een paar kalfjes en wat verderop moeten we stoppen omdat een groep bizons heeft besloten om de weg over te steken. Uiteindelijk komen we tegen het begin van de avond aan bij het hotel.

Na even te zijn bijgekomen op de hotelkamer gaan we wat eten bij een klein chinees eettentje. Het eten is lekker, maar de serveerster is een chagrijnig mens dat het liefst de mensen na 10 minuten weer weg wil hebben, dus verlaten we voor het eerst in Amerika een restaurant zonder fooi achter te laten.

Omdat we heel graag een beer willen zien gaan we rond 20:30 uur nog even het park in. De grootste kans om een beer te zien is bij zonsopgang of zonsondergang, maar helaas wordt het al vrij snel donker en zonder dat we iets gezien hebben gaan we weer terug naar het hotel.