Zaterdag 5 mei 2007 – Badlands en bad weather

Het was de bedoeling dat we vandaag naar Badlands National Park en Wounded Knee zouden gaan. Hoewel het ’s ochtends een beetje regende leek het erop dat het later op de dag wat beter zou zijn, dus gingen we op pad.

Onderweg reden we langs het plaatsje Wall, dat voor het grootste gedeelte uit een winkelstraat bestaat. Het is een soort modern wild-west stadje met een heleboel souvenirwinkeltjes. Erg toeristisch, maar omdat het een klein beetje was gaan regenen zijn we hier gestopt en hebben we wat winkeltjes bekeken. Dit heeft Erwin een boek over Billy the Kid opgeleverd. Na deze tussenstop gingen we weer verder naar Badlands National Park.

Daar aangekomen begon het echter zo hard te regenen en hagelen met grote hagelstenen, dat het geen zin had om het park echt goed te bezoeken. We zijn er door heen gereden om een indruk te krijgen maar zijn verder nergens gestopt. Omdat het hard bleef regenen besloten we onderweg om niet naar Wounded Knee te gaan, ook omdat er behalve een gedenkteken niks te zien is en de rit erheen erg lastig te was met allemaal kleine weggetjes. Marion had in Rapid City een mall ontdekt dus die vond het ook niet erg om dit bezoek over te slaan.

We reden daarom terug naar Rapid City waar Erwin Marion afzette bij de Rushmore Mall. Erwin zag er niet veel interessants en reed terug naar het hotel waar hij wat tv keek tot het tijd was om Marion weer op te halen. ’s Avonds hebben we weer lekker gegeten bij Millstone Family Restaurant.