Donderdag 3 mei 2007 – Register Cliff

Er staat een lange rit van 520 kilometer op het programma naar de Black Hills in South Dakota. Om niet uren achter elkaar in de auto te hoeven zitten, staat er een bezoek aan het plaatsje Guernsey in Wyoming gepland. Daar aangekomen blijkt het niet veel te zijn. Het is een klein stoffig dorpje en er zijn weinig andere mensen te zien. Wel zien we borden naar een historische plek en besluiten die te volgen.

Het blijkt te gaan om Register Cliff, een rots waar in de 19e eeuw veel mensen langs kwamen en kampeerden tijdens de trek naar het westen en dan hier hun naam in de rots schreven. Er loopt een rivier langs en er is een groot grasveld, dus het is makkelijk voor te stellen dat hier vroeger kampen waren met huifkarren.

Na ons bezoek aan Guernsey rijden we verder naar Lusk, waar we een broodje eten in de Subway. Vervolgens rijden we door naar Hill City, South Dakota, waar we zullen overnachten. De weg door de Black Hills is mooi en een stuk beter dan de saaie weg door Wyoming. Onderweg zien we het hoofd van Crazy Horse uitgehakt in de rotsen. We zullen dit niet bezoeken, want het is een soort indiaanse kopie van Mount Rushmore alleen kost het veel meer en dat klinkt een beetje als oplichterij. ’s Avonds eten we in Hill City een steak in de Alpine Inn.