Dinsdag 1 mei 2007 – De omgeving van Denver

US070113

US070060Vandaag zijn we weer vroeg opgestaan. Na het ontbijt gaan we op pad om een aantal plekken in de omgeving van Denver te bezoeken. Als eerste gaan we naar Red Rock Amphitheatre, een groot openluchttheater waar heel veel bekende artiesten optreden en opgetreden hebben. Er rennen hier veel mensen de trappen op en af als fitnesstraining. Na het theater bekeken te hebben zijn we nog een stukje de berg op geklommen, wat vrij lastig was vanwege de losse stenen en de warmte.

Vervolgens gaan we verder naar Dinosaur Ridge waar voetafdrukken van dinosaurussen te zien zijn en hele grote afdrukken van de zijkant van een grote dinosaurus (Brontosaurus). Er zijn ook versteende botten te zien in de rotsen, maar als er geen uitleg bij had gestaan had het net zo goed gewoon onderdeel van de rots kunnen zijn.

divider

US070098

Na de dinosaurussen rijden we verder via een mooie bergweg naar het graf van Buffalo Bill. Van tevoren had ik geen positieve indruk van William F. “Buffalo Bill” Cody, maar na een bezoek aan het museum dat zich hier ook bevindt is dat wel wat veranderd.

Als volgende stond het stadje Golden op het programma. Een leuk klein plaatsje waar we op een terrasje bij een bar potatoe skins hebben gegeten. Twee tafeltjes verderop zat een dronken vrouw met haar dochter bier te drinken en in iedere zin die ze sprak kwam minimaal drie keer het woord “fucking” voor.

Als laatste zouden we naar het Cherry Creek Shopping Center in Denver gaan, een groot overdekt winkelcentrum met iets noordelijker ook een paar winkelstraten met wat luxere winkels. Onderweg begon het heel hard te regenen en hagelen met hagelstenen zo groot als knikkers. Dat was erg lastig rijden omdat je door het vele water en de hagel de rijbanen niet meer kon zien. Gelukkig was het na het bezoek aan het Shopping Center weer droog. In het winkelcentrum hebben we bij een chinees eettentje wat te eten gehaald, wat we in het hotel hebben opgegeten. Daarna weer op tijd naar bed.

US070116